Ministrul Agriculturii Florin Barbu a avut discuţii, luni, cu omologul francez Marc Fesneau, înaintea Consiliului AgriFish de la Luxembourg, despre dificultăţile pe care le întâmpină fermierii români din cauza secetei şi din cauza presiunilor pe transport provocate de tranzitul cerealelor ucrainene. El a mai anunţat că a convenit cu omologul francez, să susţină în faţa Comisiei Europene prelungirea derogărilor şi în anul 2024, pentru rotaţia culturilor (GAEC 7) şi condiţia de a lăsa 4% din suprafaţa fermei teren nelucrat, pârloagă (GAEC 8), „pentru a permite fermierilor să compenseze astfel pierderile cauzate de reducerea preţurilor la cereale şi de seceta severă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Discuţii cu ministrul Agriculturii din Franţa despre măsurile de sprijin pentru fermierii români!  La Luxemburg, înainte de Consiliul AgriFish, am răspuns invitaţiei omologului meu din Franţa, Marc Fesneau, pentru a discuta despre măsurile de sprijin pentru fermierii noştri. Am vorbit despre dificultăţile pe care le întâmpină fermierii români din cauza secetei şi din cauza presiunilor pe transport provocate de tranzitul cerealelor ucrainene. Este esenţial ca fermierii să primească un sprijin pentru transportul cerealelor, din fondul de criză al UE, aşa cum am solicitat la începutul lunii septembrie”, a scris Florin Barbu, luni pe Facebook.

Ministrul PSD a mai precizat că a convenit, împreună cu omologul francez, „să susţinem în faţa Comisiei prelungirea derogărilor, şi în anul 2024, pentru GAEC 7 (rotaţia culturilor) şi GAEC 8 (condiţia de a lăsa 4% din suprafaţa fermei teren nelucrat, pârloagă), pentru a permite fermierilor să compenseze astfel pierderile cauzate de reducerea preţurilor la cereale şi de seceta severă”.

„Presiunea pe fermierii noştri este uriaşă şi voi folosi toate pârghiile pe care le am la îndemână pentru a-i susţine!”, a completat Florin Barbu.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.