Turismul gastronomic a devenit o forţă motrice în industria turismului, tot mai mulţi turişti căutând experienţe culinare autentice şi unice în timpul călătoriilor lor. În Israel, s-a înregistrat cu o creştere de 39% a turismului culinar în ultimii cinci ani, anunţă Ministerul Turismului din Israel.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Studiile arată că turismul gastronomic a devenit o forţă motrice în industria turismului, tot mai mulţi turişti căutând experienţe culinare autentice şi unice în timpul călătoriilor lor. În Israel, s-a înregistrat cu o creştere de 39% a turismului culinar în ultimii cinci ani. Conştienţi de acest trend, operatorii din industria turismului au recunoscut potenţialul pe care bucătăria israeliană îl are în atragerea şi fidelizarea turiştilor”, anunţă Ministerul Turismului din Israel.

Conform unui raport publicat de World Food Travel Association, Israelul este clasat printre primele zece destinaţii turistice culinare din lume. Acest lucru subliniază faptul că gastronomia israeliană a devenit din ce în ce mai populară şi recunoscută la nivel internaţional.

”Preparatele tradiţionale israeliene sunt o îmbinare iscusită între bucătăriile mediteraneană, orientală şi evreiască. O combinaţie de arome, texturi şi influenţe culturale se regăsesc în fiecare farfurie. Un exemplu emblematic este hummus-ul, o pastă delicioasă din năut, ulei de măsline şi tahini, servită alături de pâine proaspătă. Shawarma, un fel de mâncare cu carne de pui sau de vită, condimentată şi servită în pâine pita, este o altă specialitate populară în Israel. Falafel-ul, chifteluţe crocante din năut şi mirodenii, şi sabich-ul, un sandviş cu felii de ouă fierte, vinete prăjite şi salată, sunt preparate apreciate de localnici şi turişti deopotrivă”, arată ministerul.

În 2023, se preconizează că va creşte interesul turiştilor pentru experienţe culinare sustenabile în Israel. Turiştii vor fi mai interesaţi să descopere restaurante şi pieţe care promovează ingrediente locale, producţie eco-friendly şi practici de reducere a deşeurilor alimentare.

”Israelul are o identitate culinară distinctă şi diversă, rezultat al influenţelor multiple din Orientul Mijlociu şi din întreaga lume. Această diversitate este percepută ca o resursă valoroasă pentru promovarea ţării ca destinaţie turistică. În 2023, se aşteaptă ca turiştii să exploreze şi să se bucure de preparate tradiţionale şi autentice din diferite comunităţi, cum ar fi bucătăria arabă, etiopiană, yemenită şi evreiască. Prin evidenţierea preparatelor tradiţionale şi a restaurantelor de top, Israelul reuşeşte să atragă atenţia pasionaţilor de gastronomie şi să le ofere experienţe autentice şi memorabile”, precizează Ministerul Turismului din Israel.

Turiştii din 2023 vor fi tot mai interesaţi de experienţe autentice, iar aceasta se aplică şi în turismul culinar. Ei vor căuta restaurante şi pieţe locale autentice, unde să guste preparate tradiţionale şi să interacţioneze cu bucătari locali, pentru a înţelege mai bine cultura şi tradiţiile culinare israeliene.

”Cei interesaţi de condimente exotice şi arome fascinante ar trebui să viziteze piaţa Mahane Yehuda din Ierusalim şi piaţa Carmel din Tel Aviv. Aceste pieţe vibrante sunt pline de standuri colorate, oferind o gamă largă de condimente autentice şi produse locale proaspete. Fie că vă doriţi să achiziţionaţi za'atar (un amestec tradiţional de ierburi şi condimente), sumac (o pudră roşie cu gust uşor acrişor) sau ras el hanout (un amestec marocan aromatic), aceste pieţe vă vor încânta simţurile şi vă vor permite să descoperiţi adevăratele comori ale bucătăriei israeliene”, menţionează ministerul.

De asemenea, se aşteaptă ca tehnologia să joace un rol tot mai important în turismul culinar în Israel. De exemplu, GoIsrael este aplicaţia oficială a Ministerului Turismului din Israel care oferă informaţii detaliate despre destinaţiile turistice, atracţiile principale, evenimentele, restaurantele şi cazările disponibile în Israel. De asemenea, are şi opţiuni de planificare a călătoriei, hărţi offline şi navigare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.