Ministerul Transporturilor şi Primăria Generală a Municipiului Bucureşti au constituit un grup de lucru care va elabora decizii comune pentru derularea unor proiecte şi programe prioritare pentru sistemul de transport din zona metropolitană a Capitalei, potrivit unui comunicat publicat marţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele două instituţii au semnat marţi şi un memorandum de înţelegere pentru colaborare în domenii de interes reciproc şi constituit un grup de lucru care va lua decizii referitoare la proiecte de transport din zona Bucureştiului şi la absorbţia fondurilor europene.

Proiectele vizate de colaborarea dintre primăria Capitalei şi Ministerul Transporturilor sunt pasajul de la Domneşti, penetraţia Splaiul Independenţei - Ciurel - Autostrada Bucureşti - Piteşti, inelul median din zona de nord a Bucureştiului şi CFR Pod Constanţa.

Grupul comun de lucru analizează stadiul implementării proiectelor de transport şi va propune măsuri pentru accelerarea finalizării acestora.

”Discuţiile s-au purtat între reprezentanţi ai conducerii Ministerului Transporturilor şi ai Primăriei Municipiului Bucureşti, alături de instituţiile: Metrorex, CFR Călători, CNADNR, Autoritatea Metropolitană de Transport Bucureşti - AMTB, RATB, Direcţia Generală Dezvoltare şi Investiţii, Direcţia Generală Dezvoltare Urbană, Direcţia Generală Infrastructură şi Servicii Publice”, se arată în comunicat.

Una dintre marile probleme ale Capitalei, semnalată de transportatori, dar şi de şoferii simpli, este lipsa unei centuri care să fluidizeze traficul. Noua centură a Capitalei la nivel de autostradă va fi contruită în două etape şi va fi finalizată în întregime până în anul 2030, a declarat, recent, secretarul de stat din Ministerul Transporturilor Marcel Boloş.

Centura Capitalei, una dintre şoselele cu cel mai mare trafic din Capitală, este un inel rutier în jurul Bucureştiului cu câte o bandă pe sens şi treceri la acelaşi nivel, ceea ce creează mari blocaje ale traficului.

Până acum, doar o porţiune de circa 20 de kilometri din partea de nord a centurii, între Chitila şi Voluntari, a fost lărgită la două benzi pe sens, iar pe alte câteva porţiuni, lucrările au fost demarate, dar au întârzieri mari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.