Ministrul interimar al Transporturilor, Rovana Plumb, şi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, au rezolvat, miercuri, revendicările taximetriştilor, a anunţat Ministerul Transporturilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) a reluat, luni, protestele de stradă în Capitală, reclamând lipsa de reacţie a Guvernului faţă de cerinţele transportatorilor autorizaţi care îşi desfăşoară activitatea legal.

Miercuri, la sediul Ministerului Finanţelor, a avut loc întâlnirea Ministrului Interimar al Transporturilor, Rovana Plumb şi ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici cu reprezentanţii COTAR.

La întâlnire au participat, din partea Ministerului Transporturilor, secretarul de stat Dragoş Titea, şi, din partea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), secretarul de stat Sirma Caraman.

Agenda discuţiilor a vizat modificarea cadrului normativ actual în sensul eliminării ”pirateriei” din transporturi şi trecerea activităţii de ”rent a car” la Autoritatea Rutieră Română (ARR), potrivit ministerului.

”Aşa cum am promis, la întâlnirea din 5 februarie 2019, v-am chemat la discuţii alături de colegul meu Eugen Teodorovici şi săptămâna viitoare va fi promovat cadrul normativ care va cuprinde solicitările transportatorilor rutieri: eliminarea sintagmei ”în mod repetat” şi trecerea activităţii de ”rent a car” la ARR. Sunt om de cuvânt şi aşa o să rămân. Transportul rutier este un segment important care contribuie în mod semnificativ la bugetul naţional şi încercăm să reglementăm o situaţie care a creat un minus la buget prin practicarea unei activităţi ilicite. Dar aşa cum dorim să eliminăm din legislaţie orice posibilitate de a încălca principiile concurenţei loiale tot aşa ne dorim şi urmărim să realizăm un cadru normativ care să asigure cele mai bune condiţii de siguranţă şi confort pentru pasageri”, a declarat Rovana Plumb.

Teodorovici a subliniat că, în scurt timp, vor fi adoptate măsuri pentru creşterea calităţii transportului de persoane.

”Întâlnirea de astăzi a fost foarte utilă, pragmatică şi concisă. Îi asigur pe reprezentanţii COTAR că am înţeles exact care sunt problemele. În cel mai scurt timp vom adopta măsuri concrete pentru asigurarea atât a unui nivel înalt de calitate a transportului de persoane, cât şi a unui mediu concurenţial loial şi corect în acest domeniu", a precizat Eugen Teodorovici.

În urma discuţiilor s-a convenit, ca în perioada următoare, să fie promovate proiectele de acte normative convenite în urma întâlnirii, potrivit instituţiei.

Preşedintele COTAR, Vasile Ştefănescu, a spus recent că sunt peste 100.000 de persoane neautorizate care funcţionează în România, iar UBER ,Taxi Fy, Bla Bla Car şi Clever Go ”circulă fără probleme, dau comenzi, încasează bani, sfidând legislaţia pentru Transporturi şi taximetrie, pe care noi o respectăm”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.