Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE), prin Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional (POR), a transmis Autorităţii de Certificare şi Plată din cadrul Ministerului Finanţelor, spre certificare şi rambursare, o declaraţie de cheltuieli în valoare totală de 342,48 milioane de euro din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit MIPE, din valoarea de 342,48 milioane euro, Comisia Europeană va rambursa aproximativ 239,96 milioane euro FEDR, diferenţa de 102,52 milioane de euro – FEDR reprezentând cheltuieli suplimentare pentru drumuri judeţene care vor fi solicitate spre rambursare, ulterior.

”Suma totală transmisă spre decontare este de 5,58 miliarde de euro, reprezentând o rată de  absorbţie de 81,34%. Mai mult, din alocarea FEDR în valoare de 6,8 miliarde de euro, aferentă perioadei 2014-2020, au fost efectuate plăţi către beneficiari în valoare de 6,79 miliarde euro, adică o rată a plăţilor de 99,07%”, a transmis ministerul, într-un comunicat de presă.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Sumele reprezintă cheltuieli eligibile efectuate din fonduri europene în cadrul proiectelor derulate prin Programul Operaţional Regional.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.