Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a semnat 17 contracte de finanţare în valoare totală de peste 144,65 milioane lei, în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

MIPE anunţă, miercuri, într-un comunicat de presă, că au fost semnate 17 contracte de finanţare în valoare totală de peste 144,65 milioane lei, în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM 2014-2020).  

”Astfel se asigură finanţarea pentru modernizarea infrastructurii spitaliceşti mult afectată, începând cu anul 2020, urmare a efectelor generate de criza sanitară. Contractul de finanţare cu cea mai mare valoare totală, 14,43 milioane lei, este semnat cu Spitalul Municipal de Urgenţă Moineşti”, a transmis MIPE.  

Sursa citată a precizat că, pentru Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Ioan” – Galaţi au fost alocaţi peste 13,09 milioane lei, iar pentru Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central ”Dr. Carol Davila, 9,33 milioane lei. 

Celelalte contracte asigură finanţări pentru: Institutul Oncologic Prof.dr. A. Trestioreanu, Spitalul Orasenesc Corabia, Spitalul Orăşenesc Pucioasa, Spitalul Orăşenesc Horezu, Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Buna Vestire – Galaţi, Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi, Spitalul Municipal Câmpulung/Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung, Spitalul Orăşenesc “Ioan Lascăr” Comăneşti, Spitalul Municipal Mediaş, Institutul de Boli Cardiovasculare Timişoara, Institutului Regional de Gastroenterologie „Prof. Dr. Octavian Fodor” Cluj-Napoca, Spitalul de Pneumoftiziologie Botoşani, Spitalul Municipal Orşova, Spitalul de Pneumoftiziologie “Sf Andrei”, Valea Iaşului. 

“Am semnat zilele acestea contracte de finanţare pentru a răspunde nevoii de creştere a siguranţei pacienţilor din unităţile spitaliceşti publice care utilizează fluide medicale. MIPE, pentru a asigura finanţarea integrală a proiectelor depuse, a supracontractat alocarea iniţială a apelului de proiecte de 50 milioane euro, până la 150 milioane euro, iar ulterior a suplimentat bugetul până la 173 milioane euro. Finanţarea proiectelor destinate instalării de sisteme de detectare, semnalizare, alarmare incendii, precum şi de reabilitare, modernizare sau extindere a infrastructurii electrice, de ventilare şi tratare a aerului, precum şi a infrastructurii de fluide medicale, este asigurată prin POIM 2014-2020 în cadrul axelor prioritare AP 9, din FEDR şi AP 10, din REACT-EU”, a declarat Carmen Moraru, secretar de stat, MIPE. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.