Ministerul Fondurilor Europene a lansat o procedură de licitaţie publică pentru a închiria un nou sediu pentru aparatul central, în condiţiile în care actualul contract expiră la finalul lunii iunie, şi are nevoie de cel puţin 6.000 de metri pătraţi de birouri clasa A, pentru care este dispus să plătească o chirie lunară de 20,2 euro pe metru pătrat, fără TVA, arată un comunicat publicat, joi, de instituţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În prezent, ministerul plăteşte chirie pentru un sediu amplasat într-o clădire de birouri de pe bulevardul Ion Mihalache din Capitală, în apropierea Pieţei Victoria, unde se află sediul Guvernului.

Contractul de închiriere a expirat la finalul anului trecut şi a fost prelungit, prin act adiţional, până la  30 iunie. 

"MFE estimează că, pentru 543 de persoane - care lucrează în sediul actual - sunt necesari aproximativ 6.000 mp utili. Preţul de închiriere poate merge până la 20.2 euro/ mp fără TVA, la care se adaugă un cost lunar estimativ de 3.6 euro pentru servicii de întreţinere", precizează ministerul. 

Pentru un spaţiu de 6.000 metri pătraţi la costul indicat de minister, de 20,2 euro/mp, chiria lunară ar fi de circa 121.000 euro fără TVA, la care s-ar adăuga costuri de întreţinere de circa 21.600 euro lunar. 

Instituţia solicită ofertanţilor dotarea sediului cu mobilier, utilităţi şi spaţii de parcare, însă acceptă ca participanţii la licitaţie să ofere fie un imobil, fie mai multe imobile spre închiriere. 

Anunţul vine în condiţiile în care Guvernul a repartizat Ministerului Fondurilor Europene un spaţiu în corpul B3 al Palatului Parlamentului, printr-o hotărâre din 27 ianuarie 2016. 

Însă ministerul consideră că sediul este "neutilizabil, din motive ce ţin de degradarea fizică a clădirii, dar şi de securitatea cu privire la siguranţa la foc, igienă, sănătate, izolare termică".

Totuşi, ministerul s-ar putea muta în sediul alocat la Palatul Parlamentului la finalul anului 2017, după ce vor fi efectuate lucrări pentru transformarea în spaţiu de birouri.

În prezent, Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti asigură servicii de proiectare pentru reabilitarea Corpului B3 din Palatul Parlamentului.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.