Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Daniel Cadariu, reclamă din nou subfinanţarea ministerului pe care îl conduce, el arătând că, pe de o parte, programele la care ministerul a lucrat nu au finanţare, iar angajaţii din structurile teritoriale ale ministerului au salarii mici. În acest context, ministrul se întreabă: „Cu ce să faci treabă?”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Discutăm de realităţi şi, în ceea ce priveşte mediul de afaceri, de care ar trebui să ne ocupăm noi, ca şi minister, am constatat că am fost afectaţi grav pe două-trei componente. Prima dintre componente este finanţarea, mai exact subfinanţarea. În anul 2022, ministerul acesta a primit un buget cu 50% mai mic decât cel din 2021, iar în anul 2023 a primit un buget efectiv de lucru cu 55% mai mic decât ăla din 2022. În condiţiile în care ministerul are pregătite, după o muncă intensă, 14 programe de susţinere a mediului de afaceri care necesitau o finanţare de 3,5 miliarde de lei, am primit o finanţare strict pentru aceste programe de 1,5 miliarde. Cu ce să faci treabă?”, a afirmat Daniel Cadariu sâmbătă, în emisiunea Insider Politic, la Prima Tv. 
Acesta spune că nu a primit explicaţii cu privire la acest subiect, el susţinând că ministerul are „pe hârtie” un buget de 4 miliarde de lei, din care 1,8 miliarde pentru funcţionare, 1,5 miliarde pentru programe şi 2,2 miliarde de lei sunt „bani fictivi”, trecuţi la capitolul ”Proiecte europene”, în condiţiile în care ministerul nu are niciun program european în derulare. 
Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property
Întrebat despre relaţia sa cu ministrul Adrian Câciu, Daniel Cadariu a explicat că „nu se pune problema de a face sau nu pace”.
„Dacă e să discutăm de pace, domnia sa văd că nu a făcut pace cu bugetul României”, a subliniat ministrul Cadariu.
Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului a reclamat de asemenea exodul de personal din agenţiile teritoriale subordonate ministerului, nouă la număr, de unde oamenii au plecat din cauza salariilor mici.
„De ce? Pentru că salariile sunt mizerabile: între 2500 şi 3500 de lei salariu net de bază, pe lună. Şi am făcut patru încercări de acte normative pentru a aduce salariile de acolo la nivelul ministerului, pentru a-i motiva pe oamenii ăia şi toate au fost respinse Ministerul de Finanţe şi Ministerul Muncii. Au fost respinse, pur şi simplu!”, mai spune Cadariu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.