Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, a dezvoltat sistemul electronic de raportare a stocurilor de produse agroalimentare din România-SERSPAR, având în vedere prevederile Legii nr. 105/ 2023 privind reglementarea modalităţii de raportare a stocurilor la produsele agricole şi alimentare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, conform comunicatului de presă al Ministerului Agriculturii, pe site-ul www.madr.ro, în secţiunea „Industrie Alimentară”, a fost creată o secţiune din care se poate accesa sistemul electronic de raportare a stocurilor de produse agroalimentare din România – SERSPAR. Aplicaţia poate fi accesată de pe home page sau direct din link-ul https://stocuri.madr.ro.

Operatorii economici din domeniile de activitate de producţie agricolă, depozitare, procesare şi comercializare a produselor agricole şi alimentare prevăzute în anexa la lege au obligaţia de a furniza către MADR date statistice de evidenţă a stocurilor la aceste produse. Datele statistice vor fi comunicate o singură dată pe lună, până în data de 15 a lunii pentru luna precedentă.

Furnizarea datelor statistice prevăzute de Legea nr. 105/2023 va fi realizată doar începând cu data de 1 noiembrie 2023, pentru luna octombrie.

Pentru a veni în sprijinul operatorilor economici care au obligaţia de a furniza date statistice de evidenţă a stocurilor, SERSPAR cuprinde o secţiune de instrucţiuni cu tutoriale în vederea facilitării înregistrării şi a utilizării acestui sistem informatic. Recomandăm operatorilor economici înregistrarea din timp în sistem prin crearea unui cont de utilizator în platforma SERSPAR până la 1 noiembrie 2023.

După crearea contului, reprezentatul legal va încărca Declaraţia pe proprie răspundere şi eventuale împuterniciri pentru punctele de lucru, mai arată sursa citată.

În măsura în care sunt necesare, cererile de suport trebuie trimise prin funcţionalitatea  „Suport” din pagina principala a aplicaţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.