Microsoft va extinde serviciul său de securitate cibernetică AccountGuard în 12 state din Europa, între care Germania, Franţa şi Spania, pentru a elimina lacunele de securitate şi a proteja utilizatorii din spaţiul politic de atacurile hackerilor, care au avut loc şi în România, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania a detectat recent atacuri produse în perioada septembrie-decembrie 2018, care au avut ca ţintă angajaţi ai Consiliului German pentru Relaţii Externe şi birourile europene ale Institutului Aspen şi ale Fondului German Marshall.

Atacurile, care au avut ca ţintă 104 conturi ale unor angajaţi din Belgia, Franţa, Germania, Polonia, România şi Serbia, ar fi fost făcute de un grup numit Strontium, a anunţat Microsoft într-o postare pe blog.

Serviciul AccountGuard va mai fi disponibil în Suedia, Danemarca, Olanda, Finlanda, Estonia, Letonia, Lituania, Portugalia şi Slovacia.

Autorităţile din Germania încearcă să crească securitatea cibernetică îninte de alegerile parlamentare europene din luna mai, după furtul de date ale unor politicieni, efectuat de un student în vârstă de 20 de ani, care a scos în evidenţă vulnerabilitatea celei mai mari economii europene la astfel de atacuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.