Microsoft a finalizat preluarea ZeniMax, compania mamă a publisherului de jocuri video Bethesda, pentru 7,5 miliarde de dolari în numerar, cea mai mare achiziţie în domeniul jocurilor efectuată vreodată de Microsoft, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Achiziţia, anunţată în luna septembrie a anului trecut, eclipsează suma de 2,5 miliarde de dolari plătită de Microsoft pentru preluarea Mojang, dezvoltatoarea Minecraft, în 2014.

Finalizarea preluării Bethesda are loc la câteva zile după ce Uniunea Europeană şi Comisia pentru bursă şi valori mobiliare din Statele Unite şi-au dat acordul pentru tranzacţie.

Bethesda este o companie recunoscută pe piaţa jocurilor video, având în portofoliu jocuri precum Fallout, The Elder Scrolls şi Doom.

Într-o postare pe blog publicată marţi, Microsoft a confirmat zvonurile că unele jocuri noi ale Bethesda vor fi disponibile exclusiv pe consola Xbox şi pe PC-urile cu sistemul de operare Windows.

În acest fel, Microsoft va concura mai puternic Sony.

Ambele companii au lansat anul trecut console de jocuri de generaţie nouă, sperând să atragă jucătorii cu îmbunătăţiri mari ale sistemelor mai vechi.

Cu Bethesda, Microsoft speră să dezvolte serviciul pe bază de abonament Xbox Game Pass incluzând în oferta sa catalogul de titluri al acestei companii, care îşi are sediul în Rockville, Maryland.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.