Metrorex, operatorul metroului bucureştean, a demolat spaţiile comerciale din staţiile Costin Georgian, Nicolae Grigorescu şi Titan de pe raza sectorului 3, singurul în care mai sunt magazine în staţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, compania urmează să demoleze şi magazinele din staţiile Piata Muncii şi Republica, arată o precizare a companiei.

Doar pe raza sectorului 3 mai sunt staţii cu spaţii de demolat.

Spaţiile sunt amenajate pe domeniul public al statului, însă cea mai mare parte din banii din exploatarea spaţiilor comerciale de la metrou îi încasează compania Sindoment Servcom, care este deţinută de sindicatul de la metrou, numit Unirea – Sindicatul Liber Metrou (USLM).

La începutul lui 2021, Ministerul Transporturilor a decis să elibereze spaţiile comerciale şi a notificat toate cele 7 primării din Bucureşti. Toate primăriile de sector au dispus demolarea chioşcurilor, în afară de Primăria Sectorului 3.

Operaţiunea a început pe 7 aprilie 2021.

Metrorex estimează venituri totale de 2,85 miliarde lei în acest an şi pierderi de 390,77 milioane lei.

Compania estimează pentru finalul un număr de 5.861 salariaţi. 

Sursele necesare finanţării investiţiilor pentru anul 2023, în valoare de 727,08 milioane lei, au fost estimate în creştere cu 65,15%, respectiv cu suma de 286,81 milioane lei, faţă de cele realizate la data de 31.12.2022.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.