Producătorul american de medicamente Merck and Co) a declarat miercuri că nu va mai face investiţii în Rusia, dar că va continua să furnizeze ţării medicamente şi vaccinuri care salvează vieţi, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Merck se alătură unei liste tot mai mari de producători de medicamente, inclusiv Pfizer, Eli Lilly, Novartis şi Abbvie, care întrerup investiţiile sau îşi reduc afacerile în Rusia după invadarea Ucrainei de către Moscova.

Companiile occidentale au fost supuse presiunii să părăsească Rusia, dar sectorul sănătăţii nu s-a retras, deoarece medicamentele şi dispozitivele şi echipamentele medicale sunt considerate necesare din motive umanitare şi sunt excluse de la sancţiuni.

Merck a declarat că va livra Ucrainei 135.000 de tratamente cu pilula sa împotriva Covid-19, molnupiravir, în baza unui acord de furnizare cu guvernul.

Compania nu are nicio unitate de cercetare sau producţie în Rusia, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.