Executivul a adoptat, marţi, un memorandum care aprobă negocierea Acordului de garanţie dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare aferent împrumutului cu caracter preventiv, pe care Fondul de garantare a depozitelor bancare urmează să îl contracteze de la Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, pentru susţinerea Proiectului privind consolidarea instituţională şi rezistenţa plasei de siguranţă financiară şi aprobarea semnării textului negociat al Acordului de garanţie. De asemenea, documentul acordă împuternicire de semnare a Acordului de garanţie, ministrului Finanţelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Adoptarea acestui memorandum precede aprobarea acestui împrumut de către Comitetul Directorilor Executivi ai BIRD, care ar urma să aibă loc la data de 16 decembrie 2022, mai arată Guvernul, în comunicatul de presă.

Acordul de principiu privind garantarea unui împrumut cu caracter preventiv, pe care FGDB urmează să îl contracteze de la BIRD, pentru susţinerea Proiectului privind consolidarea instituţională şi rezistenţa plasei de siguranţă financiară a fost adoptat, tot printr-un memorandum, la data de 28 octombrie 2022.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.