MedLife, cea mai mare reţea de servicii medicale private din România, anunţă intrarea în acţionariatul Personal Genetics, centru de genetică medicală umană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”MedLife, cea mai mare reţea de servicii medicale private din România, anunţă intrarea în acţionariatul Personal Genetics, centru de genetică medicală umană, cu acoperire naţională, înfiinţat în anul 2011. Astfel, Grupul MedLife devine operatorul care deţine cea mai mare expertiză în sfera de secvenţiere genetică şi biologie moleculară, având, totodată, şi una dintre cele mai mari reţele de laboratoare şi centre de recoltare la nivel naţional”, anunţă grupul.

 Personal Genetics oferă servicii avansate de diagnostic genetic pentru o gamă variată de afecţiuni, în oncologie, onco-hematologie, ginecologie şi boli rare, fiind angajată activ în dezvoltarea şi aplicarea de metode noi pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii pacienţilor. Are o reţea de 18 centre în întreaga ţară şi multiple certificări internaţionale.

”Prin intrarea în acţionariatul Personal Genetics, pe de o parte, răspundem nevoilor pieţei pentru inovare şi servicii medicale de înaltă calitate. Completarea expertizei noastre pe zona de oncogenetică confirmă capacitatea noastră de a anticipa şi satisface cerinţele în continuă schimbare ale pacienţilor şi ale industriei medicale, aducând medicina viitorului în prezent. Ne propunem să valorificăm potenţialul acestui parteneriat pentru a crea rezultate durabile şi sustenabile, oferind simultan pacienţilor noştri cele mai avansate şi personalizate soluţii medicale disponibile la nivel internaţional. Pe de altă parte, prin această nouă achiziţie confirmăm statutul nostru de jucător veritabil şi de încredere în domeniul fuziunilor şi achiziţiilor pe piaţa medicală privată. Cultura organizaţională şi disciplina financiară solidă reprezintă cheia succesului nostru în procesul de integrare, care demonstrează ca avem capacitatea să consolidăm şi să extindem operaţiunile noastre în mod eficient şi sustenabil. Urmează, probabil, o perioadă efervescentă pe partea de M&A în domeniul medical privat din România şi suntem pregătiţi în acest sens”, a declarat Mihai Marcu, CEO şi preşedinte al grupului MedLife.

Din 2011, MedLife a bifat zeci de achiziţii naţionale şi internaţionale, integrând 73 de companii. Totodată, Grupul este orientat şi spre dezvoltarea de proiecte organice, în ultimii doi ani finalizând 13 astfel de proiecte.

”Cu un accent deosebit pe medicina personalizată şi preventivă, Personal Genetics oferă de mai bine de un deceniu suport medical pentru a conduce pacienţii şi medicii către o nouă eră în medicină, în care informaţiile genetice sunt utilizate în mod eficient pentru a îmbunătăţi diagnosticul, tratamentul şi monitorizarea afecţiunilor genetice. Ne bucurăm să găsim în MedLife un partener strategic alături de care vom intra într-o nouă etapă a evoluţiei şi dezvoltării noastre. Prin acest pateneriat, avem oportunitatea de a accelera inovaţia şi de a extinde impactul nostru în domeniul medical, MedLife fiind liderul medical privat cu cea mai largă bază de pacienţi şi cel mai mare know how în medicină integrată, având o echipă solidă de medici buni şi tehnologie avansată. Privim cu încredere către viitorul colaborării noastre şi suntem hotărâţi să continuăm să aducem valoare pentru pacienţi şi pentru întreaga industrie medicală”, a declarat Ariadna Löwendal-Dănilă, CEO Personal Genetics.

Din punct de vedere strategic, MedLife se concentrează pe dezvoltarea proiectului MedLife Medical Park şi pe extinderea reţelei prin deschiderea de noi unităţi medicale în întreaga ţară. De asemenea, grupul îşi propune să fie atent la tendinţele pieţei şi la eventuale oportunităţi care susţin creşterea organică sau prin achiziţii, având însă ca principal obiectiv consolidarea marginilor de profitabiltate post-achiziţii.

MedLife a încheiat 2023 cu o cifră de afaceri consolidată pro-formă în valoare de 453 milioane de euro, în creştere cu 25% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, înregistrând un avans de două cifre pentru majoritatea segmentelor de business. MedLife este cea mai mare reţea de unităţi medicale private din ţară, cu 40 de laboratoare. Cu un total de 5 secvenţiatoare în laboratoarele din Grup, MedLife este la momentul actual operatorul cu cea mai mare expertiză pe zona de secvenţiere genetică din ţara noastră.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.