Mathieu Bauduin, de 36 de ani, a fost numit CEO al Leroy Merlin România, retailer specializat în construcţii, decoraţiuni şi grădinărit, care preia conducerea companiei de la Frédéric Lamy.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Leroy Merlin România, retailer specializat în construcţii, decoraţiuni şi grădinărit, va avea un nou CEO începând cu data de 23 iunie. Mathieu Bauduin, în prezent Director Regional Nord-Est în cadrul companiei, va prelua conducerea retailerului de la Frédéric Lamy, CEO-ul Leroy Merlin România din ultimii 9 ani”, anunţă compania.

Mathieu Bauduin are 36 de ani, este căsătorit şi are o fetiţă de 6 ani. Locuieşte în România din vara anului trecut, când a preluat poziţia de Director Regional Nord - Est în cadrul Leroy Merlin România, fiind responsabil de dezvoltarea şi coordonarea magazinelor din Iaşi, Suceava, Bacău, Ploieşti, Târgovişte şi Constanţa.

Mathieu Bauduin, fost sportiv profesionist, şi-a început cariera în retail cu un program de practică în timpul unui master de comerţ internaţional desfăşurat la Auchan Le Havre, Franţa, retailer parte a grupului ADEO, alături de Leroy Merlin. Şi-a continuat parcursul alături de Auchan timp de 4 ani, în calitate de TV Sales Manager, respectiv Auchan Drive Manager, alţi 3 ani. În 2014, s-a alăturat Leroy Merlin Franţa, unde a început ca manager de sector al magazinului şi a evoluat de la director de magazin în 2018, la director regional în 2021, anul trecut venind în România pentru a fi director regional Nord-Est.

Din 23 iunie 2023, îl va înlocui în funcţia de CEO Leroy Merlin pe Frédéric Lamy, care are peste 14 ani de experienţă în cadrul Grupului ADEO, din care ultimii 9 în calitate de lider al Leroy Merlin România. Sub conducerea sa, retailerul a ajuns la o reţea de 21 de magazine în toată ţara, o prezenţă puternică în e-commerce şi vânzări de 700 milioane euro în 2022.

”Mă despart de Grupul ADEO după 14 ani de activitate, dintre care 9 ani petrecuţi ca CEO al Leroy Merlin în România, unde am avut parte de o experienţă umană excepţională. Când am preluat compania, în 2014, eram 100 de oameni cu un singur magazin deschis. Aveam îndoieli asupra prezenţei noastre pe termen lung aici, dar am construit împreună cu echipele mele un brand solid, profitabil şi o companie puternică, cu 21 de magazine, 3.500 de angajaţi şi vânzări de 700 milioane euro în 2022. Potenţialul nostru rămâne imens pe piaţa de bricolaj”, declară Frédéric Lamy.

Frédéric se va dedica în continuare proiectelor personale, în zona antreprenoriatului.

”Am avut ocazia şi şansa de a veni în România pentru a continua dezvoltarea acestei companii. Obiectivul meu este să consolidez şi să asigur o evoluţie sustenabilă a muncii depuse de Frédéric şi de echipele sale în ultimii 9 ani. România este o ţară minunată, cu o cultură puternică şi valori similare cu cele ale Leroy Merlin - respectul, generozitatea şi simplitatea sunt doar câteva dintre ele. Mai mult, este o ţară importantă pe harta ADEO, cu un potenţial incredibil pe piaţa de bricolaj şi renovare. În acest sens, mă voi concentra pe dezvoltarea şi susţinerea competenţelor echipelor noastre, accelerarea pe zona de omnichannel, expansiunea reţelei şi dezvoltarea de noi parteneriate. Avem perspective minunate de dezvoltare şi de a îmbunătăţi confortul românilor şi vom face asta cu grijă faţă de impactul pe care îl avem asupra oamenilor, comunităţilor şi mediului care ne găzduieşte, întreaga planetă”, declară Mathieu Bauduin.

Prezent pe piaţa locală din 2011, Leroy Merlin este astăzi unul din liderii retailului DYI, cu o reţea de 21 de magazine în oraşe importante din ţară - după deschiderea celui din Arad, ce va avea loc în iulie 2023 -  o echipă de peste 3.500 de angajaţi şi o prezenţă consolidată în zona de e-commerce.

Leroy Merlin, membră a Grupului Francez ADEO, este lider european al pieţei de bricolaj, cu o istorie de peste 90 de ani ca retailer specializat în construcţii, decoraţiuni şi grădinărit.

ADEO are peste 1.000 de magazine situate în 20 de ţări ce deservesc 500 de milioane de locuitori. Are 150.000 de angajaţi.

În România are 20 magazine Leroy Merlin, cu aproximativ 3.500 de colegi în 14 oraşe: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Ploieşti, Braşov, Constanţa, Sibiu, Suceava, Târgu Mureş, Bacău, Iaşi, Timişoara, Oradea, Târgovişte.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.