Producătorul de dulciuri Mars ar putea scoate bomboanele M&M din deserturi cu conţinut mare de zahăr, cum este McFlurry, servit de McDonald's, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O sursă apropiată situaţiei a declarat că reprezentanţii Mars au discutat cu cei ai McDonald's şi ai altor parteneri, despre includerea bomboanelor în produse cu conţinut mare de zahăr.

Eliminarea bomboanelor M&M, care conţin 7,5 linguriţe de zahăr, respectiv circa o treime din zahărul inclus într-o porţie mare de McFlurry, este una dintre ideile discutate.

O altă soluţie analizată cu McDonald's şi alţi parteneri ar fi modificarea reţelelor, au spus sursele.

Reprezentanţii Mars sunt îngrijoraţi că includerea bomboanelor sale în deserturi ca McFlurry, plăcintele Snickers ale Burger King şi Blizzard, al Dairy Queen, duce la depăşirea cantităţii de zahăr recomandată de guvernul SUA pentru a fi consumată într-o zi, a explicat sursa.

Cantitatea de zahăr respectivă intră în contradicţie cu poziţia publică a Mars, că dulciurile trtebuie consumate cu moderaţie.

Mars s-a angajat public să limiteze zahărul în toate produsele sale, pentru a respecta recomandările autorităţilor modiale în domeniul sănătăţii, inclusiv ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi ale comisiilor pentru sănătate din SUA şi Marea Britanie.

Un purtător de cuvânt al Mars a refuzat să discute detalii referitoare la discuţiile cu partenerii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.