Mesaje precum "nu ne vindem ţara" şi "nu vrem să listăm companiile de stat" sunt o aberaţie şi sunt folosite ca scuză pentru a putea angaja neamurile la firmele de stat şi de a nu avea un management eficient, a declarat sâmbătă preşedintele consiliului de administra'ie al MedLife, Mihai Marcu, la Forumul Investitorilor Individuali, organizat de Bursa de valori Bucureşti (BVB).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

MedLife s-a listat în decembrie la Bursa de Valori Bucureşti, prin vânzarea a 8,84 milioane de titluri, şi a strâns din piaţă 230 milioane lei (50,9 milioane euro) de la investitorii privaţi, mişcare care a reprezentat cel mai mare IPO a unei companii private la bursa bucureşteană. 

Pachetul majoritat al companiei MedLife este deţinut în continuare de familia Marcu.

"Această aberaţie, de genul 'nu ne vindem ţara' şi 'nu vrem să listăm companiile mari de stat', este doar o scuză de a putea angaja neamurile, de a nu avea guvernanţă şi de a nu face rost de fonduri", a afirmat Mihai Marcu, la evenimentul de sâmbătă.

Omul de afaceri consideră că statul poate să rămână acţionar majoritar în urma listărilor, dar trebuie să lase companiile să fie conduse eficient.

"Hidroelectrica, Tarom, Aeroportul (Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, n.r.) şi lista este lungă, au nevoie de acest lucru", a completat Marcu.

Preşedintele MedLife încurajează investitorii să-şi îndrepte atenţia către România, considerând că  ţara este stabilă şi predictibilă.

"România este o ţară predictibilă din punctul de vedere al riscului. România este numită o zonă stabilă", a afirmat Marcu.

Omul de afaceri consideră că România este o insulă de stabilitate şi de creşteree conomică. 

"Uitaţi-va la creşteri! România creşte cu 3-4 la sută pe an. România se află într-o situaţie excepţională, cu deficite sub multe ţări din Europa, spre exemplu Franţa", a spus  Marcu.

"Trăim într-o insulă care arată bine", a adăugat preşedintele MedLife.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.