Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a anunţat, după ce a avut o întrevedere cu guvernatorul Băncii Japoneze pentru Cooperare Internaţională (JBIC), Nobumitsu Hayashi, că sunt perspective ca România să emită obligaţiuni Samurai şi obligaţiuni verzi, în acest an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”România are nevoie de surse multiple şi variate de finanţare pentru proiectele majore de dezvoltare în educaţie, sănătate şi alte sectoare critice. În acest sens, am o veste bună: avem perspectivele să emitem obligaţiuni Samurai şi obligaţiuni verzi în 2023.Pentru noi, diversificarea bazei de investitori pe piaţa japoneză este o oportunitate semnificativă să ne diversificăm sursele de finanţare”, a notat Marcel Boloş, vineri, pe pagina sa de Facebook.
 
Ministrul Finanţelor a precizat că o discuţie în acest sens a avut-o cu guvernatorul JBIC.
 
”Am avut onoarea să primim la Ministerul Finanţelor vizita guvernatorului Băncii Japoneze pentru Cooperare Internaţională (JBIC), Nobumitsu Hayashi, alături de care am discutat despre dezvoltarea infrastructurii, proiecte de investiţii şi potenţialele oportunităţi de finanţare”, a scris Boloş.
 
De asemenea, în urma întrevederii partea japoneză s-a angajat că va sprijini eforturile României de diversificare a bazei nvestiţionale. 
 
”Am primit angajamentul că ne vor sprijini eforturile de diversificare a bazei investiţionale, fiind evidenţiat potenţialul de colaborare în domenii precum infrastructură, energie verde sau dezvoltare durabilă”, a concluzionat Boloş.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.