Magazinul online de sisteme de securitate Atu Tech (a2t.ro) anunţă că înregistrează o creştere semnificativă a cererii de instalare de sisteme de supraveghere cu camere pentru măsurarea temperaturii corporale a oamenilor, existând interes mare din partea instituţiilor de sănătate, retailerilor mari şi companiilor cu mulţi angajaţi, astfel că aceste camere pot detecta de la o distanţă între 1 şi 7 metri, având o marjă de eroare cuprinsă între 0,3 şi 0,5 grade Celsius.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Atu Tech (a2t.ro), cel mai mare magazin online de sisteme de securitate din România, conform cifrei de afaceri, înregistrează o creştere semnificativă a cererii de instalare de sisteme de supraveghere cu camere pentru măsurarea temperaturii corporale a oamenilor. În contextul actual, atât mediul privat, cât şi instituţiile medicale de stat, caută soluţii să îşi protejeze angajaţii şi business-urile şi să eficientizeze procedurile de prevenţie împotriva răspândirii noului tip de coronavirus", arată compania într-un comunicat.

 Companiile producătoare de astfel de soluţii au dezvoltat în timp record, în ultimele trei luni, atât noi echipamente, cât şi noi programe software care, împreună, creează soluţii complet automatizate ce vin să întâmpine nevoile de prevenţie şi de limitare a răspândirii noului virus.

„Măsurarea temperaturii corporale este un pas important în prevenirea răspândirii la scară mare a virusului. Cu ajutorul camerei cu termoviziune, este realizată o scanare preliminară şi, în timp real, temperaturile măsurate sunt înregistrate şi stocate. Mai departe, intervine o altă componentă a sistemului, care semnalează valorile crescute, peste o limită stabilită. Informaţiile despre persoanele care au o temperatură mai mare decât cea normală vor fi salvate în sistem, care va emite alerte în timp real. În funcţie de setările definite de utilizator, camerele pot înregistra chiar şi portretul persoanelor cu temperatură ridicată”, spune Sorin Felea, director Atu Tech (a2t.ro).

Camerele pot fi instalate fie la intrarea într-o unitate medicală, într-o instituţie, într-o fabrică, într-un magazin, mall etc., practic în orice spaţiu unde se doreşte a fi făcută monitorizarea. "Atunci când o persoană trece prin dreptul acestor camere, software-ul îi măsoară temperatura corpului şi va înregistra aceşti parametri de temperatură. În momentul în care software-ul detectează o temperatura corporală mai mare decât cea normală, acesta va trimite alerte pentru a permite aplicarea planului de intervenţie rapidă. Aplicaţiile sunt multiple. În cazul unui sistem de control acces, care are instalate şi camere cu termoviziune, poate fi restricţionat automat accesul celor care au o temperatură corporală mai ridicată sau poate fi permis accesul celor cu temperatură normală şi care poartă mască de protecţie", informează compania.

 În funcţie de sistem, camerele pot realiza această detecţie de la o distanţă ce poate varia între 1 şi 7 metri, având o marjă de eroare cuprinsă între 0,3 şi 0,5 grade Celsius.

"Sectoarele care ar putea beneficia cel mai mult de aceste sisteme sunt clar spitalele, instituţiile medicale, marile magazine şi transportul în comun, fie că vorbim de gări, staţii de metrou sau aeroporturi. Apoi, bineînţeles, orice alt business cu un număr mare de angajaţi, unde este nevoie de o monitorizare atentă şi corectă şi pentru care alertele în timp real sunt esenţiale, pentru a uşura planul de intervenţii şi luare de decizii importante cu privire la sănătatea angajaţilor, dar şi cu privire la riscurile de răspândire a virusului”, mai spune Sorin Felea.

 Investiţia într-un astfel de sistem ajunge la câteva mii de euro, dar este importantă şi din punctul de vedere al beneficiilor pe care le poate aduce, afirmă el.

"În astfel de situaţii, precum cea în care ne aflăm în prezent, prevenţia şi eficienţa metodelor de prevenţie este crucială. Atu Tech (a2t.ro) comercializează sisteme cu termoviziune de la Dahua şi Hikvision, dar şi sisteme de control acces cu detecţie a temperaturii şi a prezenţei măştilor de protecţie de la ZK Software. Primul sistem de acest gen a fost instalat deja la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Prof. Dr. Matei Balş, dedicat, în prezent, în întregime tratării pacienţilor confirmaţi cu Covid-19", adaugă el.

Atu Tech (a2t.ro) este cel mai mare magazin online de sisteme de securitate din România, potrivit cifrei de afaceri. Compania, înfiinţată in 2011, are sediul în Sibiu şi a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 9 milioane de euro. Magazinul comercializează peste 4.000 produse, sisteme de supraveghere video, sisteme de alarmă, control acces, automatizări porţi, interfoane şi videointerfoane, sisteme anti incendiu şi de sonorizare, instalaţii electrice, reţele şi telefonie etc.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.