Lufthansa se aşteaptă ca operaţiunile sale aeriene globale să revină la normal abia în 2023, după ce lipsa de personal şi cererea în expansiune, pe fondul ridicării restricţiilor legate de Covid-19 au forţat-o să anuleze unele zboruri, a relatat sâmbătă ziarul Die Welt, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Din păcate, o îmbunătăţire pe termen scurt acum, în vară, nu este deloc realistă”, a declarat pentru Die Welt Detlef Kayser, membru al consiliului de administraţie al Lufthansa, adăugând că problema este mai degrabă globală decât exclusiv a Germaniei şi că singura cale de ieşire este reducerea numărului de zboruri.

Lufthansa a anunţat că intenţionează să anuleze în această vară aproximativ 3.000 de zboruri, sau aproximativ 15% din capacitatea sa, la huburile sale din Frankfurt şi München.

Transportatorul aerian german încearcă să se asigure că rutele de vacanţă sunt afectate cât mai puţin posibil, optând să anuleze în schimb zborurile pe distanţă scurtă şi medie cu multe opţiuni de călătorie alternative, a declarat Kayser pentru Die Welt.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.