Liderii Congresului au lansat marţi un proiect de lege bipartizan pentru finanţarea guvernamentală, care include şi o rescriere a legilor electorale federale, cu scopul prevenirii unui alt atac în stilul celui produs pe 6 ianuarie anul trecut la Capitoliu şi blocării posibilităţilor ca viitorii candidaţi să fure alegerile, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ei se aşteaptă ca proiectul de lege să fie adoptat în zilele următoare, acesta fiind rezultatul negocierilor îndelungate dintre cele două părţi, pentru a evita o oprire  a activităţilor guvernamentale de weekendul viitor.

Legislaţia vine la doar o zi după ce comisia Camerei care investiga atacul din 6 ianuarie asupra Capitoliului a avut ultima şedinţă publică, emiţând sesizări penale pentru fostul preşedinte Donald Trump şi susţinând că acesta a desfăşurat o schemă în mai multe părţi pentru a răsturna rezultatele şi a bloca transferul de putere”, după ce a pierdut alegerile din 2020.

Dar, spre deosebire de recomandările comisiei, prevederile proiectului de lege ar avea forţă de lege.

Pachetul masiv de cheltuieli de 1.700 de miliarde de dolari finanţează agenţiile federale până în toamna viitoare. Include un ajutor suplimentar al SUA pentru Ucraina, în timp ce ţara se luptă pentru a opri Rusia în războiul în curs.

Senatul ar urma să voteze primul şi să trimită proiectul de lege Camerei. Ar putea fi ultimul proiect de lege major adoptat anul acesta, înainte ca republicanii să preia controlul Camerei, pe 3 ianuarie.

Liderul minorităţii Camerei, Kevin McCarthy, R-Calif., care vrea să atragă voturile conservatorilor anti-cheltuieli pentru a deveni preşedintele acesteia, a încercat să submineze proiectul . El a făcut presiuni pe parlamentarii GOP să voteze împotrivă, forţând democraţii să furnizeze majoritatea voturilor pentru a o trece în Parlament.

Proiectul de lege are mai mult sprijin bipartizan în Senat, unde este aşteptat să obţină cele 60 de voturi de care are nevoie.

Liderii din Capitol Hill au decis să ataşeze proiectul de lege electoral şi ajutorul destinat Ucrainei pentru a uşura procesul de adoptare, considerând că pachetul combinat are voturi pentru a trece.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.