Producătorul rus de soluţii de securitate Kaspersky a anunţat că va deschide în Elveţia primul "Centru pentru transparenţă”, unde îşi va muta o parte a infrastructurii folosite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kaspersky Lab va muta din Rusia în Elveţia o serie de procese cheie, printre care şi cele privind păstrarea şi procesarea datelor clienţilor din majoritatea regiunilor, precum şi asamblarea software-ului, inclusiv actualizările privind detecţia ameninţărilor.

Compania rusă promite că, până la finele anului viitor, informaţiile clienţilor din Europa, America de Nord, Singapore, Australia, Japonia şi Coreea de Sud vor fi stocate şi procesate în centrele de date din Elveţia.

Cei de la Kaspersky merg şi mai departe, dorind ca mutarea şi operaţiunile transferate în Elveţia să fie supervizate de un terţ tot din Elveţia.

"Iniţiativa Globală pentru Transparenţă, anunţată în octombrie 2017, reflectă angajamentul Kaspersky Lab de a asigura integritatea şi credibilitatea produselor sale. Noile măsuri reprezintă următorii paşi în dezvoltarea iniţiativei, dar reflectă, în acelaşi timp, disponibilitatea companiei de a colabora pentru a răspunde provocărilor tot mai mari puse de fragmentarea industriei şi scăderea încrederii. Încrederea este esenţială în securitatea cibernetică, iar Kaspersky Lab înţelege că ea nu este acordată automat, ci trebuie să fie câştigată prin intermediul transparenţei şi al responsabilităţii” se arată în comunicatul de presă.

Kaspersky Lab va muta la Zurich şi un set de instrumente de programare utilizate pentru a asambla software-ul din codul sursă. Înainte de sfârşitul acestui an, produsele Kaspersky Lab şi bazele de date cu reguli de detecţie a ameninţărilor vor începe să fie asamblate şi semnate digital în Elveţia, înainte de a fi distribuite către dispozitivele clienţilor din toată lumea.

De asemenea, codul sursă al produselor Kaspersky Lab şi actualizările software vor fi disponibile pentru evaluarea instituţiilor responsabile, într-un Centru pentru Transparenţă dedicat, care va fi şi el găzduit în Elveţia şi urmează să fie deschis în cursul acestui an.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.