Antreprenorul american, fondatorul software-ului antivirus care ii poarta numele, a fost arestat, fiind acuzat de mai multe infracţiuni din sfera evaziunii fiscale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

John McAfee a fost arestat în Spania şi aşteaptă să fie extrădat în Statele Unite, unde a fost acuzat de fraudă şi evaziunie fiscală.

Guvernul american spune că John McAfee a primit peste 23 de milioane de dolari în monede virtuale pentru promovarea unor astfel de valute, fără a declara acest lucru. Milionarul american ar fi evitat să plătească taxele aferente, conform acuzatorilor.

Acuzaţiile îl vizează strict pe John McAfee şi nu sunt legate în niciun fel de producătorul soluţiilor de securitate care-i poartă numele.

În total, McAfee este vizat de 10 capete de acuzare. 5 acuzaţii sunt pentru evaziune fiscală, fiecare având ca pedeapsă maximă 5 ani de închisoare. Celelalte 5 sunt pentru “eşecul intenţionat de a depune o declaraţie fiscală”, iar pedeapsa maximă în cazul fiecăreia este de 1 an de închisoare.

Conform procurorilor, McAfee ar fi promovat în mod fraudulos ICO-urile mai multor monede virtuale în perioada 2017 - 2018. În schimb, McAfee a primit 11,6 milioane de dolari în Bitcoin şi Etherium, plus alte 11,5 milioane de dolari suplimentare în aceleaşi monede.

ICO-urile au fost promovate de John McAfee pe Twitter, iar procurorii îl acuză pe acesta că a ascuns faptul că postările în cauză ar fi, în realitate, publicitate şi că este plătit pentru acest lucru.

Vizat de procurori este şi Jimmy Watson, bodyguard-ul lui John McAfee, pentru transferul şi conversia monedelor virtuale care constituiau plata pentru antreprenorul american.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.