Preşedintele american Joe Biden şi-a exprimat joi dezamăgirea faţă de planurile anunţate de ţările OPEC+ de a reduce producţia de petrol şi el şi oficialii americani au spus că Statele Unite caută toate alternativele posibile pentru a preveni creşterea preţurilor, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În ciuda acestei decizii a OPEC+, Biden a spus că nu regretă călătoria sa în Arabia Saudită, efectuată în vară, despre care a spus că a fost concentrată pe Orientul Mijlociu.

OPEC+ a convenit miercuri să reducă producţia de petrol, restrângând oferta pe o piaţă deja limitată şi crescând posibilitatea unor preţuri mai mari ale benzinei chiar înainte de alegerile parlamentare intermediare din SUA din noiembrie, când democraţii lui Biden îşi vor apăra controlul asupra Camerei Reprezentanţilor şi Senatului.

”Analizăm ce alternative putem avea”, a spus Biden reporterilor de la Casa Albă, întrebat despre decizia OPEC.

"Există o mulţime de alternative. Nu ne-am hotărât încă", a spus el.

Biden a cerut în această săptămână administraţiei sale şi Congresului să exploreze modalităţi de a stimula producţia de energie din SUA şi de a reduce controlul cartelului asupra preţurilor la energie.

Unele dintre opţiunile sale includ eliberarea unei cantităţi mai mari de petrol din rezerva strategică sau o posibilă reducere a exporturilor de energie de către companiile din SUA.

Biden a plecat în Arabia Saudită în iulie, dar a încheiat călătoria fără un acord ca grupul OPEC+ să ajute la scăderea preţurilor benzinei, o problemă politică cheie pe piaţa internă.

Întrebat dacă regretă decizia sa de a merge în Arabia Saudită, Biden a spus că călătoria nu a fost în esenţă despre petrol.

”Călătoria a fost despre Orientul Mijlociu şi despre Israel şi... raţionalizarea poziţiilor”, a spus el.

”Dar este o dezamăgire”, a adăugat el referitor la decizia OPEC+ şi indică probleme.

Casa Albă a căutat să-şi asume meritul pentru scăderea preţurilor benzinei în ultimele luni, după ce Biden a început o serie de eliberări de petrol din rezerva strategică.

Inflaţia ridicată a fost o problemă politică pentru preşedinte, iar scăderea preţurilor o victorie cheie.

Decizia OPEC+ ar putea ameninţa acest avantaj şi ar putea aduce beneficii exportatorului de petrol Rusia, care suferă din cauza sancţiunilor conduse de SUA.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.