Datele Ministerului de Finanţe al Japoniei au confirmat vineri prima intervenţie a ţării pe piaţa valutară din 2022, după ce yenul a scăzut în aprilie la cel mai redus nivel din ultimii 34 de ani, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul a declarat vineri că Japonia a cheltuit 9,7885 de miliarde de yeni (62,25 miliarde de dolari) pentru intervenţii valutare efectuate între 26 aprilie şi 29 mai, potrivit unei declaraţii traduse de Google.

Este prima dată când guvernul japonez a întreprins o astfel de măsură pe piaţa valutară din octombrie 2022, potrivit înregistrărilor ministerului.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Cronologia demersului guvernamental coincide cu o revenire bruscă a monedei japoneze în ultimele săptămâni, după ce yenul a scăzut la un nivel minim din ultimii 34 de ani, de 160,03 faţă de dolarul american, pe 29 aprilie.

Ulterior, a revenit la niveluri apropiate de 156 yeni pentru un dolar, mai târziu în acea sesiune, amplificând speculaţiile cu privire la o potenţială intervenţie a autorităţilor japoneze. Moneda s-a consolidat şi mai multm cu peste 2%m în câteva zile.

La acea vreme, analiştii de la Bank of America Global Research estimau că dimensiunea primei intervenţii suspectate ar fi putut fi între 5.000 de miliarde de yeni şi 6.000 tde miliarde de yeni, pe baza datelor Băncii Japoniei.

Yenul a fost supus unor presiuni mari de când Banca Japoniei şi-a încheiat politica monetară de dobânzi negative, în martie. Vineri, yenul a fost tranzacţionat la 157,25 unităţi faţă de dolarul american.

La începutul acestei luni, ministrul japonez de Finanţe Shunichi Suzuki a susţinut necesitatea intervenţiilor, în cazul în care mişcările drastice ale monedei încep să afecteze gospodăriile şi companiile. El a refuzat să comenteze atunci când a fost întrebat dacă ministerul a intervenit pentru a susţine yenul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.