Reţelele sociale sunt criticare dur de un fost manager Facebook pentru modul în care manipulează utilizatorii şi afectează societatea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Chamath Palihapitiya, care până în 2011 a fost vicepreşedinte la Facebook pe segmentul pentru creşterea numărului de utilizatori la Facebook, a declarat că reţelele sociale, precum Facebook şi Twitter, reprezintă instrumente care distrug esenţa societăţii.

El şi-a exprimat opiniile la un eveniment organizat de Stanford Business School, spunând inclusiv că se simte vinovat pentru munca pe care a depus-o în cadrul Facebook.

Palihapitiya a spus că opinia sa nu are legătură cu reclamele cumpărate de organizaţiile ruseşti pentru influenţarea alegerilor din Statele Unite sau cu referendumul pentru Brexit şi că este vorba de o problemă globală, care erodează fundamentele de bază ale societăţii şi relaţiile dintre oamenii.

El a mai spus că reţelele sociale distrug discuţia civică şi cooperarea dintre oameni, promovând în acelaşi timp dezinformarea şi dezbinarea.

Săptămâna anterioară, Sean Parker, fost vicepreşedinte Facebook, a criticat compania condusă de Mark Zuckerberg. El a spus că Facebook exploatează vulnerabilitatea psihologică a oamenilor, creând o buclă a unei false validări sociale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.