Imgur, unul dintre cele mai populare servicii de photo sharing, anunţă că hackerii au compromis securitatea site-ului şi au dobândit acces la conturile utilizatorilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Utilizatorii Imgur sunt încurajaţi să-şi schimbe parola deoarece hackerii au reuşit să acceseze baza de date a site-ului, cu toate numele de utilizator şi toate parolele. Atacul s-a petrecut în 2014, însă compania a aflat abia acum.

În urma atacului au fost compromise toate cele 1,7 milioane de conturi valabile la acel moment. Datorită faptului că Imgur nu stochează decât numele de utilizator şi parola, hackeri nu au accesat şi alte date personale ale utilizatorilor.

Astfel de atacuri, care înving măsurile de protecţie, reuşesc să acceseze toate informaţiile stocare pe servere. Cu cât un serviciu strânge mai multe date despre utilizatorii săi, cu atât motivaţia hackerilor este mai mare.

Compania încă investighează incidentul, dar toate informaţiile de până acum par să indice un atac prin forţă brută – hackerii au încercat o numeroase combinaţii pentru învinge măsurile de securitate.

Între timp, anul trecut, Imgur şi-a actualizat sistemul de criptare.

Atacul a fost descoperit de expertul în securitate Troy Hunt, cel care deţine site-ul haveibeenpwned.com, un site care poate fi folosit pentru a afla dacă o anumită adresă de mail a fost implicată în atacuri cibernetice şi a ajuns în posesia hackerilor împreună cu parola şi alte date personale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.