Cercetători ai NASA, experţi în comunicare, reprezentanţi ai Twitter, Facebook şi SoundCloud şi manageri de fonduri de investiţii participă, începând de sâmbătă, la Cluj-Napoca, la conferinţa de IT Techsylvania. Primele două zile sunt dedicate unui maraton de programare, pentru dezvoltarea de noi aplicaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Techsylvania a început, sâmbătă, la Cluj-Napoca şi va include, până în 24 mai, conferinţe, un maraton de programare în IT şi mai multe workshop-uri tematice.

Printre cei care vor vorbi la eveniment se numără Tim Draper, co-fondator şi managing partner al fondului de investiţii Draper Fisher Jurvetso, care deţine fonduri în valoare de peste 3,5 miliarde de dolari. Tim Draper este cunoscut şi pentru crearea unei universităţi care îi poartă numele (Draper University of Heroes) şi care se află în San Mateo, California. Investitorul va împărtăşi, la conferinţa Techsylvania, informaţii despre provocările întâmpinate în demersul său profesional.

În cadrul conferinţei vor vorbi şi Ioana Cozmuţa, manager al Departamentului de cercetare pe inovaţie şi microgravitaţie la NASA, profesorul Mark Post, care a dezvoltat primul hamburger cu carne de vită produsă artificial în laborator şi totodată un cunoscut cercetător în domeniul celulelor stem. Pe scena Techsylvania vor urca, de asemenea, manageri şi oameni din conducerea unor companii precum Twitter, SoundCloud, Facebook şi Prezi.

Programul Techsylvania include, sâmbătă şi duminică, un hackathon, în cadrul căruia dezvoltatorii de software îşi vor putea testa abilităţile de programare şi creativitatea. Aceştia vor lucra la dezvoltarea de aplicaţii pentru drone DJI sau Parrot, dispozitive de realitate virtuală precum Oculus Rift şi Merge VR sau ceasuri inteligente. Astfel, 130 de programatori vor concura pentru premii constând în gadgeturi de la Vector Watch, Parrot, Alcatel, Pebble, Merge VR, Leap Motion si Misfit, dar şi o invitaţie exclusivă la programul de pre-accelerare găzduit de Young Leaders Club şi mentorat business din partea organizaţiei Founders Forum din Londra.

La a treia ediţie a Techsylvania vor fi organizate workshop-uri tematice şi o competiţie de pitching la finalul căreia cel mai promiţător startup va fi premiat cu o excursie în Silicon Valley.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.