Xiaomi, unul din producătorii chinezi care a reuşit să se diferenţieze printr-un report preţ-calitate atrăgător, îşi va vine smartphone-urile şi în Europa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cadrul unui eveniment care a avut loc marţi la Madrid, chinezii de la Xiomii şi-au anunţat intenţia de a intra pe piaţa europeană, primele două produse alese în acest sens fiind smartphone-urile Mi Mix 2 şi Mi A1.

Mi Mix 2 este un flagship care un preţ recomandat de 499 de euro.  Acesta se remarcă printr-un ecran full HD de 6 inch de tip edge-to-edge, care acoperă cea mai mare parte a zonei frontale.

Prezentat iniţial în luna septembrie, Mi Mix 2 are la bază un procesor Snapdragon 835, 4 GB RAM, iar spaţiul de stocare poate fi de 64 GB, 128 GB sau 256 GB. Partea foto este asigurată de o singură cameră foto de 12 MP.

Mi A1, care ar trebui să coste 229 de euro, este un smartphone cu ecran full HD de 5,5 inch care se remarca prin versiunea nemodificată de Android de care dispune şi care face parte din programul Android One.

Android One este un proiect promovat de Google, la care aderă producătorii ce îşi dotează telefoanele cu o versiune nemodificată de Android şi care, cel puţin teoretic, ar trebui să primească update-uri mai rapid decât majoritatea smartphone-urilor cu Android.

Android One dispune de o platformă Snapdragon 625, cu 4 GB RAM şi 64 GB spaţiu intern de stocare.

Pentru început, telefoanele Xiaomi vor fi disponibile în Europa de Vest, producătorul chinez neanunţând nimic despre restul ţărilor europene.

Smartphone-urile producătorului chinez se găsesc şi în stocurile magazinelor româneşti, însă sunt aduse din piaţa gri şi, de regulă, preţurile acestora sunt semnificativ mai mari decât cele oficiale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.