Google anunţă disponibilitatea sistemului de operare pentru smartphone-uri ieftine Android Go, varianta Oreo.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aşa cum a promis în luna mai, când a organizat evenimentul anual dedicat dezvoltatorilor de aplicaţii, Google lansează Android Oreo Go, un sistem de operare care încearcă să facă ceva mai suportabile şi cele mai ieftine telefoane cu Android.

În fiecare an, noua versiune de Android lansată va fi urmată şi de o variantă Go, pentru smartphone-urile cu dotări slabe, pe care nu rulează bine versiunea normală de Android. De exemplu, dacă anul viitor va fi anunţat Android X, acesta va fi însoţit de varianta pentru telefoane ieftine, Android X Go.

Android Go are în vedere telefoanele cu memorie puţină – sub 1 GB RAM – pe care versiunea standard de Android şi aplicaţiile dezvoltate pentru acesta nu rulează în condiţii optime, afectând experienţa de utilizare.

Google spune că Android Go include optimizări care vizează performanţa de rulare şi ocuparea spaţiului de stocare.

Această variantă de Android vine cu anumite configurări speciale pentru a reduce consumul de date. Spre exemplu, traficul făcut de browser-ul Chrome va fi redirecţionat către serverele Google printr-un proxy, unde vor fi compresate înainte de a fi livrate către telefon.

Mai mult, Android Go este configurat să folosească versiunea Go a aplicaţiilor Google, precum Maps Go, Gmail Go şi aşa mai departe. Acesta aplicaţii, la rândul lor, sunt optimizate şi au funcţii special create pentru telefoanele ieftine. De exemplu, YouTube Go, spre deosebire de YouTube (aplicaţia standard), oferă o funcţie de descărcare a clipurilor video pentru ca acestea să poată fi vizionate şi când nu este disponibilă o conexiune la internet.

Android Go este acum livrat dezvoltatorilor, ceea ce înseamnă că nu va trece mult până când vom vedea pe piaţă telefoane ieftine care folosesc această versiune în loc de Android-ul standard.

Noul sistem de operare, care deocamdată nu este disponibil pentru download celor care vor să-l instaleze manual, va fi lansat în fiecare an, conform celor de la Google, la puţin timp după ce va deveni disponibilă varianta obişnuită de Android.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.