Google lucrează la o nouă versiune de Android, numită Android Go, care va conţine optimizări speciale pentru telefoanele ieftine, cu dotări mai slabe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gigantul american, care tocmai a anunţat că Android are peste două miliarde de utilizatori, nu a uitat că parte a succesului de care se bucură vine din accesibilitatea smartphone-urilor care-i folosesc sistemul de operare, existând pe piaţă o ofertă extrem de bogată de smartphone-uri care costă sub 250 de euro.

Însă, Android-ul obişnuit şi aplicaţii normale nu sunt întotdeauna cele mai bune soluţii pentru smartphone-urile modeste. De aceea, Google anunţă Android Go, urmaşul programului Android One care avea acelaşi target, dar la care s-a renunţat ulterior.

Android Go este gândit pentru telefoanele cu dotări modeste şi conexiuni slabe sau limitate la Internet. Acesta ar trebui să se regăsească cel puţin pe o parte din telefoanele cu mai puţin de 1 GB memorie RAM.

Go va dispune de un sistem de gestionare a conexiunii de date care va permite utilizatorului să ştie în orice moment cât a consumat. În plus, transferul de date va fi comprimat în mod implicit, iar aplicaţiile Google preinstalate vor fi optimizate special pentru a genera un trafic redus.

De asemenea, Google încurajează dezvoltatorii să adere la programul ”Building for Billions”, care oferă informaţiile şi principiile necesare construirii aplicaţiilor optimizate pentru smartphone-urile cu dotări tehnice modeste.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.