Producătorul american de autovehicule a anunţat că a început testarea unui "exoschelet" mecanic care va fi folosit de muncitori în anumite sarcini la linia de producţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Exoscheletul" susţine partea superioară a corpului muncitorilor în sarcinile care presupun ridicarea unor greutăţi deasupra capului, sarcini care se soldează uneori cu probleme medicale.

Deocamdată, testul implică patru astfel de dispozitive care sunt testate în două fabrici din Statele Unite. Producătorul american intenţionează, însă, să extindă testele şi la nivelul fabricilor din Europa şi America de Sud.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Exoscheletul, care a fost dezvoltat în urma unui parteneriat cu producătorul de echipamente robotice Ekso, este, în principiu, o vestă mecanică care asistă muncitorul în preluarea greutăţilor pe care aceştia le ridică deasupra capului, în cadrul anumitor operaţiuni.

Finanţat deocamdată de sindicatul din domeniul auto al Statelor Unite, United Auto Workers, exoscheletul susţine sarcina a 6,8 kg pentru fiecare braţ, reducând stresul fizic la care este supus muncitorul.

Cele două companii vor ca, în urma acestor teste, muncitorii să se obişnuiască cu ajutorul pe care un exoschelet li-l poate oferi, înainte ca aceştia să înceapă să folosească sisteme mai serioase, care să ajute la ridicarea şi deplasarea echipamentelor grele.

Americanii de la Ekso Bionics au început ca furnizor de echipamente robotice pentru armată şi sistemul medical, dar s-au reprofilat pe producţie de masă din 2013.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.