Flickr, unul dintre cele mai populare servicii de photo sharing, a dat publicităţii studiul anual privind cele mai folosite dispozitive în realizarea fotografiilor. Datele adunate prin intermediul meta-informaţiilor care însoţesc fotografiile postate pe Flickr în decursul acestui an arată o dominare covârşitoare a smartphone-urilor - jumătate din fotografii au fost făcute cu smartphone.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Faţă de anul trecut, gradul de folosire al smartphone-urilor în fotografie a crescut cu 2 procente. O creştere surprinzătoare o înregistrează DSLR-urile, care cresc de la 25% în 2016, la 33% în 2017.

Creşterile celor două categorii au venit pe seama aparatelor compacte, de tip „point and shoot”, care au scăzut de la 21% în urmă cu un an, la doar 12 procente. Pe o parte acestea şi-au pierdut avantajul portabilităţii în faţa smartphone-urilor, iar pe de altă parte cei care ţin la calitatea fotografiilor aleg un DSLR sau un mirrorless.

Aparatele mirrorless, care aduc avantajele DSLR-urilor într-o construcţie mai compactă, deţin 4% din fotografiile postate pe Flickr în 2017. Preţul extrem de ridicat este, cu siguranţă, cel care face ca acest procent să nu fie mai mare.

Apple, cu 54%, Canon, cu 23% şi Nikon, cu 18%, sunt cele mai populare branduri folosite în fotografie anul acesta.

Dominaţia Apple este covârşitoare, conform datelor obţinute de Flickr. 9 din cele mai folosite dispozitive în 2017 sunt diverse modele de iPhone, în frunte cu iPhone 6, iPhone 6s şi iPhone 5s.

Singurul device din top 10 care nu este făcut de Apple este Canon 5D Mark III, care ocupă poziţia a noua.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.