Conţinutul video de pe Facebook va debuta cu o reclamă, deşi iniţial Facebook a încercat să evite reclamele care pornesc la începutul filmărilor postate în cadrul propriei reţele sociale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numită pre-roll, acest tip de reclamă va începe în momentul în care utilizatorul apasă butonul play sau clipul porneşte automat şi durează 6 secunde.

Debutul reclamelor pre-roll se va petrece anul viitor, iar pentru început acestea vor fi vizibile doar în secţiunea Watch. Lansată în vara acestui an, Watch este o platformă pentru care Facebook face eforturi în scopul generării de conţinut şi care nu este încă disponibilă la nivel global.

Asta înseamnă că reclamele pre-roll nu vor apărea în news feed – cel puţin nu imediat.

Facebook s-a arătat până acum împotriva reclamelor pre-roll, în ciuda faptului că este formatul preferat al advertiserilor. Considerând că afectează grav experienţa utilizatorilor săi, Facebook a preferat să afişeze reclamele în cadrul clipurilor video.

Aşa-numitele reclame mid-roll erau afişate la 20 de secunde după începerea unui clip şi doar pentru filmările mai lungi de 90 de secunde.

Prin introducerea reclamelor pre-roll, cele din cadrul clipurilor sunt uşor degradate. Acestea nu vor mai putea fi afişare mai devreme de un minut şi doar pentru clipurile care au cel puţin trei minute.

Adoptarea reclamelor pre-roll pare să fie o recunoaştere a faptului că cele mid-roll nu generează suficiente venituri nici pentru Facebook şi cu siguranţă nici pentru creatorii de conţinut.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.