Producătorul japonez Nintendo anunţă că a depăşit pragul de 10 milioane de unităţi vândute din consola Switch.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nintendo a reuşit să vândă peste 10 milioane de console Switch în doar nouă luni, depăşind performanţa înregistrată de generaţia anterioară de console ale producătorului japonez, Nintendo Wii U.

La ultimul anunţ oficial, de la finalul lunii septembrie, Nintendo Switch se vânduse în 7,63 de milioane de exemplare. Asta înseamnă că, în ultimele trei luni, s-au vândut peste 2,37 de milioane de unităţi.

Progresul de până acum i-a determinat pe cei de la Nintendo să-şi revizuiască pozitiv predicţiile. Dacă în urmă cu trei luni japonezii spuneau că vor vinde 10 milioane de unităţi până la finele anului fiscal, acum se estimează că vânzările vor ajunge la 14 milioane de exemplare până în martie 2018.

Astfel, consola lansată în primăvara acestui an, care costă aproximativ 1.700 de lei în România, ar urma să depăşească în doar un an vânzările totale înregistrate de generaţia anterioară de console Nintendo. Modelul Wii U s-a vândut în 13,6 milioane de exemplare în cei peste 5 ani de viaţă.

Reprezentanţii companiei pun succesul Switch pe seama formatului hibrid, care permit folosirea acesteia atât acasă, cât şi în alte locuri. Un rol important l-au avut şi cele jocuri disponibile în momentul lansării: Super Mario Odyssey, Mario Kart 8 Deluxe şi The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

Cele trei jocuri au fost cumpărate de peste 50% dintre cei care au achiziţionat consola. În mod normal jocurile care duc acest procent la 20% sunt considerate un succes, deoarece contribuie la creşterea vânzărilor consolei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.