Apple lucrează la o cască de realitate augmentată care ar trebui finalizată până în 2019 şi lansată pe piaţă în 2020.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Interesul arătat de Apple, în primul rând prin vocea şefului companiei, Tim Cook, care a spus în mai multe rânduri că realitatea augmentată va schimba felul în care folosim tehnologia, se va concretiza într-o pereche de căşti care va reprezenta viitorul mare pariu Apple, după iPhone şi iPad.

Conform unei informaţii vehiculate de publicaţia americană Bloomberg, Apple lucrează în prezent la o cască de realitate augmentată care are propriul ecran şi chipset, precum şi un sistem de operare numit în interiorul companiei rOS.

Inginerii Apple încearcă mai multe feluri în care utilizatorii ar putea interacţiona cu funcţiile căştii de realitate augmentată. Printre acestea se numără comenzile vocale, gesturile realizate cu capul şi panourile touch.

În cadrul procesului de dezvoltare, inginerii Apple experimentează şi cu diverse tipuri de aplicaţii pentru viitoarea cască de realitate augmentată, precum cartografiere, întâlniri virtuale şi diverse forme de comunicare.

Informaţia vine după ce anul acesta Apple a dobândit un brevet exact pentru o pereche de căşti de realitate augmentată. Tot anul acesta, Apple a lansat iOS 11, prima versiune a sistemului de operare pentru iPhone şi iPad care include suportul software pentru aplicaţii şi jocuri din sfera realităţii augmentate.

O cască de realitate augmentată poate suprapune un strat de informaţii şi imagini virtuale peste planul real, având numeroase domenii de aplicare, atât pentru end-user, cât şi pentru business.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.