Banca Naţională a României (BNR) nu face presiuni asupra băncilor în ceea ce priveşte indicele Robor, în contextul în care are la îndemână dobânda de referinţă, iar acuzaţiile lansate în acest sens reprezintă ”o aiureală”, a spus, marţi, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a spus, duminică, că a auzit "din piaţă" că BNR ar face presiuni asupra băncilor pentru a nu scădea Robor. Teodorovici a mai afirmat că îi va invita pe guvernatorul BNR şi pe preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor (ARB) la minister, pentru a discuta cu aceştia despre sistemul bancar.

Marţi, Isărescu a spus că BNR nu face presiuni asupra băncilor.

”Ce presiuni? Noi nu facem presiuni asupra băncilor. Dacă apare vreo problemă, mişcăm dobânda în sus şi în jos, aşa cum am mai făcut-o. Ce, ne jucăm cu asta? Este principalul intrument de politică monetară. Asta este o aiureală, că am făcut presiuni. Ce presiuni am făcut?”, a spus Isărescu.

El a mai spus că nu a primit încă o invitaţie oficială din partea lui Teodorovici pentru a veni la discuţii.

BNR a anunţat, marţi, menţinerea ratei dobânzii de politică monetară la 2,50% pe an.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.