După 5 ani de iPhone-uri cu breton, Apple va renunţa, în sfârşit, la bucata neagră care găzduia sistemul Face ID pentru a face mai mult loc ecranului de pe iPhone-urile de anul acesta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

2022 va fi anul în care Apple va renunţa la bretonul iPhone-urilor, scrie Bloomberg care, astfel, dă şi mai multă greutate zvonurilor, care, într-o formă sau alta, circulă încă de anul trecut.

Cei de la Bloomberg sunt siguri că iPhone 14 (sau cum se va numi modelul de iPhone ce va fi lansat în toamna acestui an) va fi scutit de breton. În locul acestuia, Apple va folosi o cameră frontală montată într-o perforaţie din partea de sus a ecranului.

Deşi, tehnic, Apple face această mutare la mulţi ani după producătorii de smartphone-uri cu Android, compania americană are o scuză cât se poate de bună. Spre deosebire de smartphone-urile cu Android, iPhone foloseşte, din 2017 încoace, sistemul Face ID pentru autentificarea utilizatorului.

Componenta Face ID, care cartografiază 3D faţa utilizatorului pentru a se asigura că este acesta, ocupă un spaţiu destul de mare din ecran. Acesta este şi motivul pentru care Apple a fost nevoită să-şi doteze telefoanele cu breton - pentru a acomoda sistemul Face ID.

Dacă informaţia Bloomberg se confirmă şi Apple va înlocui, într-adevăr, bretonul cu o perforaţie în ecran, care va găzdui doar camera frontală, înseamnă că gigantul american a găsit o modalitate de a ascunde sistemul Face ID sub ecran.

Dacă Apple păstrează programul de lansări din anii anteriori, iPhone 14 va fi prezentat oficial în septembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.