Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea pentru aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 96/2022 privind gestionarea financiară a fondurilor europene dedicate Afacerilor interne alocate României pentru perioada de programare 2021-2027, informează Administraţia Prezidenţială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actul normativ are ca obiect de reglementare stabilirea cadrului financiar general aplicabil proiectelor finanţate din Fondul pentru azil, migraţie şi integrare, Fondul pentru securitate internă, denumite în continuare fondurile europene dedicate şi Instrumentul pentru managementul frontierelor şi politica de vize.

Principalele reglementări vizează consolidarea disciplinei financiare la nivelul beneficiarilor proiectelor şi al autorităţilor naţionale responsabile de managementul şi controlul programelor naţionale.

De asemenea, şeful statului a promulgat legea privind aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 44/2021 pentru modificarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 132/2020 privind măsuri de sprijin destinate salariaţilor şi angajatorilor în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, precum şi pentru stimularea creşterii ocupării forţei de muncă.

Actul normativ are ca obiect de reglementare aprobarea prdonanţei de urgenţã a Guvernului 44/2021 prin care s-a reglementat modificarea alin. (1) şi (5) ale art .3 din ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.132/2020, în sensul extinderii acordării indemnizaţiei de 41,5% din câştigul salarial mediu brut şi persoanelor care au beneficiat de indemnizaţia de 75% din câştigul salarial mediu brut, respectiv acele persoane care au realizat venituri înainte de instituirea stării de urgenţă, în baza unor contracte de drepturi de autor şi drepturi conexe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.