Investiţiile străine directe au însumat în primele patru luni 887 milioane euro, în scădere cu 23,8% (277 milioane euro) faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în condiţiile în care firmele cu capital străin au rambursat împrumuturi către companiile-mamă de 545 milioane euro, potrivit datelor publicate luni de Banca Naţională a României (BNR).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

În perioada ianuarie-aprilie 2015, investiţiile străine totalizau 1,16 miliarde euro, din care aportul la capitalul firmelor locale împreună cu profiturile nete estimate au reprezentat 199 milioane euro, la care s-au adăugat împrumuturi nete acordate de firmele-mamă de 965 milioane euro.

Astfel, după primele patru luni ale acestui an, investiţiile s-au redus la 887 milioane euro, în condiţiile în care s-au rambursat credite intragrup de 545 milioane euro.

Totuşi, majorările de capital ale companiilor locale cu acţionariat străin şi profiturile reinvestite au fost mai mari decât cele de anul trecut, ajungând la 1,43 miliarde euro.

În aprilie, investiţiile străine directe au fost de 112 milioane euro, după ce la finele lunii martie soldul ajunsese la 775 milioane euro.

Anul trecut, investiţiile străine directe în România au crescut cu 25%, până la 3,03 miliarde de euro, de la 2,42 miliarde de euro în 2014.

Investiţiile străine directe sunt considerate cele mai benefice investiţii realizate de companii străine într-o economie, deoarece sunt realizate pe termen lung şi au, de obicei, efecte pozitive asupra economiei ş salariilor.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.