Firmele străine au realizat în primele două luni din acest an investiţii directe în România în valoare de 354 milioane de euro, cu 13% mai mici decât nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, dar peste suma din ianuarie cu 24%, arată datele publicate miercuri de Banca Naţională a României (BNR).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În primele două luni ale anul trecut, investiţiile străine directe au totalizat 409 milioane euro. În prima lună a acestui an, firmele au investit 286 milioane euro.

"Investiţiile directe ale nerezidenţilor în România au însumat 354 milioane euro, din care participaţiile la capital (inclusiv profitul reinvestit net estimat) au însumat 400 milioane euro, iar creditele  intragrup au înregistrat valoarea netă negativă de 46 milioane euro", se precizează în comunicatul BNR.

În 2015, investiţiile străine directe în România au crescut cu 25%, până la 3,03 miliarde de euro, de la 2,42 miliarde de euro în 2014.

Investiţiile străine directe sunt considerate cele mai benefice investiţii realizate de companii străine într-o economie, deoarece sunt realizate pe termen lung şi au, de obicei, efecte pozitive asupra economiei ş salariilor.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.