Firmele străine au realizat în primele trei luni din acest an investiţii directe în România în valoare de 775 milioane de euro, cu 12% mai mici decât nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, în condiţiile în care firmele străine au repatriat o parte din împrumuturile acordate filialelor din România, arată datele publicate vineri de Banca Naţională a României (BNR).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În primele trei luni ale anul trecut, investiţiile străine directe au totalizat 885 milioane euro. 

"Investiţiile directe ale nerezidenţilore în România au însumat 775 milioane euro, din care participaţiile la capital (inclusiv profitul reinvestit net estimat) au însumat 1.062 milioane euro, iar creditele  intragrup au înregistrat valoarea netă negativă de 287 milioane euro", se precizează în comunicatul BNR.

În 2015, investiţiile străine directe în România au crescut cu 25%, până la 3,03 miliarde de euro, de la 2,42 miliarde de euro în 2014.

Investiţiile străine directe sunt considerate cele mai benefice investiţii realizate de companii străine într-o economie, deoarece sunt realizate pe termen lung şi au, de obicei, efecte pozitive asupra economiei ş salariilor.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.