Autorităţile europene de reglementare antitrust au deschis o investigaţie aprofundată asupra ofertei de 61 de miliarde de dolari propusă de producătorul american de cipuri Broadcom pentru preluarea companiei de cloud computing VMware, a anunţat marţi Comisia Europeană, citată de CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Comisia este îngrijorată în mod deosebit de faptul că tranzacţia ar permite Broadcom să restrângă concurenţa pe piaţă pentru anumite componente hardware care interoperează cu software-ul VMware”, a spus Comisia într-un comunicat.

Reuters a relatat pe 9 decembrie că Comisia urma să deschidă o investigaţie la scară largă asupra acordului, al doilea ca mărime la nivel global din acest an.

Comisia a spus că ancheta sa preliminară arată că tranzacţia ar putea permite Broadcom să restrângă concurenţa pentru furnizarea anumitor componente prin degradarea interoperabilităţii între software-ul VMware şi hardware-ul concurenţilor, în beneficiul propriului hardware.

Acest lucru şi alţi factori ar putea duce la preţuri mai mari, o calitate mai scăzută şi mai puţină inovaţie pentru clienţii de afaceri şi, în cele din urmă, pentru consumatori, a spus Comisia.

Comisia are acum la dispoziţie 90 de zile lucrătoare, până la 11 mai 2023, pentru a lua o decizie.

Achiziţia propusă subliniază ambiţia Broadcom de a diversifica software-ul pentru întreprinderi, dar vine în timp ce autorităţile de reglementare din întreaga lume intensifică controlul ofertelor din sectorul Big Tech.

Broadcom a mizat pe aprobarea timpurie a acordului de către UE, indicând concurenţa Amazon, Microsoft şi Google pe piaţa de cloud computing, au declarat pentru Reuters persoane familiare cu problema, în octombrie.

Broadcom a declarat la începutul acestei luni că are încredere că preluarea se va încheia şi va fi finalizată în anul fiscal 2023.

Beltug, o asociaţie belgiană a liderilor CIO şi tehnologie digitală, şi omologii săi Cigref din Franţa, platforma CIO Nederland şi VOICE Germania şi-au exprimat anterior îngrijorarea că acordul ar putea duce la creşteri drastice de preţ şi la practici comerciale mai dure împotriva clienţilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.