Procesul de integrare a Bancpost în Banca Transilvania (BT), începută în luna aprilie a acestui an, a intrat în linie dreaptă, iar fuziunea celor două bănci va avea loc în 31 decembrie, a anunţat, vineri, BT.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Planul de integrare pe parcursul a 9 luni, stabilit de BT odată cu achiziţionarea Bancpost de la Eurobank Group, a avut la bază experienţa într-un proiect similar, când Banca Transilvania a integrat Volksbank România în 2015.

Printre principiile integrării Bancpost se numără formarea unei echipe mixte BT – Bancpost, care va presupune implicarea echipelor ambelor bănci în activităţi specifice integrării, pe lângă cele comerciale şi colaborării cu clienţii. În plus, băncile au decis formarea unei echipe de integrare, cu responsabilităţi directe în acest program, care a cuprins aproape 100 de persoane: sponsori, leads, co-leads, ambasadori şi consultanţi externi.

La nivelul organizării, s-a decis derularea a 30 de proiecte pe domenii-cheie pentru cunoaşterea activităţii, echipei, ofertei comerciale, clienţilor şi culturii organizaţionale a Bancpost, schimbul de know-how şi de experienţă făcându-se în funcţie de acestea. Pentru clienţii Bancpost, s-a avut în vedere facilitatea de a folosi cardurile de debit Bancpost inclusiv la bancomatele BT având aceleaşi comisioane la ridicarea de numerar pe care le au la ATM-urile Bancpost.

”Din iunie şi până în prezent au fost realizate aproximativ 600.000 de tranzacţii cu carduri Bancpost la bancomatele BT, ceea ce înseamnă peste 3.000 de tranzacţii/zi”, se arată în comunicat.

În plus, s-au avut în vedere lansarea campaniei de conversie a creditelor în franci elveţieni pentru 2.300 de clienţi Bancpost eligibili şi organizarea distribuirii, începând cu octombrie, a 440.000 de carduri BT pentru clienţii Bancpost, prin intermediul celor două bănci şi prin curierat. Totodată, BT Leasing şi ERB Leasing au fuzionat în octombrie, BT Direct şi ERB Retail Services vor deveni aceeaşi companie în 2019, potrivit băncii.

”Pe lângă Bancpost, Banca Transilvania a achiziţionat de la Eurobank Group, în aprilie a.c., companiile ERB Leasing şi ERB Retail Services, derulând şi în cazul acestora programe de integrare. BT Leasing şi ERB Leasing au fuzionat în octombrie a.c., iar în ceea ce priveşte instituţiile nebancare destinate acordării creditelor de consum, ERB Retail Services şi BT Direct, integrarea este în desfăşurare, urmând să devină aceeaşi companie în prima parte a anului 2019”, se arată în comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.