Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a scăzut în primele 11 luni din 2020 faţă de perioada similară din 2019 atât ca serie brută cu 34,7%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 35,6%, arată datele publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS). În aceeaşi perioadă, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut faţă de perioada ianuarie-noiembrie 2019 atât ca serie brută cu 9,4%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 8,9%.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În perioada 1 ianuarie - 30 noiembrie 2020 comparativ cu perioada 1 ianuarie -30 noiembrie 2019, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri mai mică cu 9,4%, ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (-14,9%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-6,9%). Creşteri au înregistrat comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+84,3%) şi activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+1,2%)”, arată datele INS.

De asemenea, în primele 11 luni din 2020, comparativ cu perioada similară din 2019, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut cu 8,9%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în perioada ianuarie-noiembrie 2020 a înregistrat o cifră de afaceri cu 34,7% mai mică comparativ cu perioada similară din 2019, influenţată de reducerea cifrei de afaceri la: activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-50,9%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-39,4%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-31,6%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-23,1%) şi serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-4,6%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în primele 11 luni din 2020, a înregistrat o cifră de afaceri cu 35,6% mai mică comparativ cu perioada similară din 2019.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna noiembrie 2020, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 3,3%, ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (-3,9%), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-3,1%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-2,4%).

Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor a crescut cu 0,9%.

Volumul total al cifrei de afaceri dincomerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna noiembrie 2020, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 0,2%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna noiembrie 2020, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o scădere cu 30,1%, ca urmare a scăderilor înregistrate la activitǎţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-67,1%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-20,8%), activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-11,4%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-5,3%) şi la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-0,6%).

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna noiembrie 2020, faţă de luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 22,5%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna noiembrie 2020, comparativ cu luna noiembrie 2019, a înregistrat o scădere cu 7,9%, ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (-12,9%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-4,7%) şi la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-0,6%).

Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor a crescut cu 74,6%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna noiembrie 2020, a înregistrat o scădere cu 4,6% faţă de luna noiembrie 2019.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna noiembrie 2020, a înregistrat o cifră de afaceri cu 52,0%maimicăcomparativ cu luna noiembrie2019, ca urmare a scăderilor înregistrate la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-77,3%), activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-62,5%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-43,8%) şi la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-18,8%).

Serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare au crescut cu 27,8%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna noiembrie 2020 a scăzut cu 50,5%, comparativ cu luna noiembrie 2019.


 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.