Producţia industrială a crescut în luna martie faţă de luna precedentă cu 13% ca serie brută şi cu 0,7% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, iar faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială a fost mai mare atât ca serie brută cu 13,4%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 13,1%. În perioada ianuarie-martie 2021, comparativ cu perioada similară din 2020, producţia industrială a crescut cu 2,9% ca serie brută şi cu 3,3% serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, arată datele publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În luna martie 2021, producţia industrială (serie brută) a crescut faţă de luna precedentă cu 13% datorită creşterii înregistrate de cele trei sectoare industriale: industria prelucrătoare şi industria extractivă (+14,3% fiecare) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+5,9%). Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mare cu 0,7% faţă de luna precedentă. Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică,gaze, apă caldă şi aer condiţionat şi industria extractivă au crescut cu 4,1%, respectiv cu 2,6%, în timp ce industria prelucrătoare a scăzut cu 0,6%", arată datele INS.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 13,4%, ca efect al creşterilor înregistrate de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat şi industria prelucrătoare (+14,6% fiecare).

Industria extractivă a scăzut cu 7,7%. Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mare cu 13,1%, ca efect al creşterilor industriei prelucrătoare (+13,6%) şi producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+12,4%). Industria extractivă a scăzut cu 8,2%.

În perioada ianuarie-martie 2021, comparativ cu perioada simialră din 2020, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 2,9%, datorită creşterilor înregistrate de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+9,2%) şi industria prelucrătoare (+2,7%).

Industria extractivă a scăzut cu 12,1%. Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în primele trei luni din acest an, comparativ cu perioada similară din 2020, a fost mai mare cu 3,3%, ca efect al creşterilor înregistrate în producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+9%) şi industria prelucrătoare (+2,9%).

Industria extractivă a scăzut cu 13%.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.