Comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut, în primele şapte luni ale anului, comparativ cu perioada similară din 2020, în termeni nominali, cu 27,8%. În luna iulie 2021, comenzile noi din industria prelucrătoare, pe total (piaţa internă şi piaţa externă), în termeni nominali, au scăzut faţă de luna precedentă cu 5,2%, iar faţă de luna corespunzătoare din anul precedent au crescut cu 20,9%, arată datele publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Comenzile noi din industria prelucrătoare, în perioada 1 ianuarie - 31 iulie 2021, comparativ cu perioada 1 ianuarie - 31 iulie 2020, au crescut pe ansamblu cu 27,8%, datorită creşterilor înregistrate în industria bunurilor intermediare (+36,4%), industria bunurilor de capital (+27,1%) şi în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+26,4%). Industria bunurilor de uz curent a scăzut cu 0,8%”, arată datele INS.

Comenzile noi din industria prelucrătoare, în luna iulie 2021, comparativ cu luna precedentă, au scăzut pe ansamblu cu 5,2%, ca urmare a scăderilor înregistrate în industria bunurilor de capital (-10,6%) şi în industria bunurilor de uz curent (-0,3%). Creşteri au înregistrat industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+11,8%) şi industria bunurilor intermediare (+1,4%).

Comenzile noi din industria prelucrătoare, în luna iulie 2021, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, au crescut pe ansamblu cu 20,9%, datorită creşterilor înregistrate în industria bunurilor intermediare (+40,4%), industria bunurilor de capital (+15%) şi în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+8%). Industria bunurilor de uz curent a scăzut cu 2,8%.

Comenzile noi din industrie reprezintă valoarea contractelor încheiate în luna de referinţă între un producător şi un client şi privesc livrările de bunuri şi servicii aferente producătorului, indiferent de perioada în care urmează a fi onorate. Nu sunt incluse taxele legate de produse (cum ar fi TVA), rabaturile şi discount-urile, atunci când acestea sunt acordate contractual.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.