Cifra de afaceri din industrie pe total (piaţa internă şi piaţa externă) în termeni nominali a crescut, în februarie 2021 faţă de ianuarie, cu 5,8%, iar faţă de luna corespunzătoare din anul precedent a scăzut cu 0,4%, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică(INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Cifra de afaceri din industrie în luna februarie 2021, comparativ cu luna precedentă, a crescut pe total cu 5,8% datorită creşterii înregistrate în industria extractivă (+6,5%) şi în industria prelucrătoare (+5,8%)”, arată INS.

Pe marile grupe industriale creşteri s-au înregistrat în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+9,6%),în industria bunurilor intermediare (+9,2%), în industria bunurilor de uz curent (+6,5%) şi în industria bunurilor de capital (+5,3%). Industria energetică a scăzut cu 13,4%.

“Cifra de afaceri din industrie în luna februarie 2021, faţă de luna februarie 2020, a scăzut pe ansamblu cu 0,4% ca urmare a scăderii înregistrate în industria prelucrătoare (-0,6%). Industria extractivă a crescut cu 8,4%”, mai arată INS.

În februarie 2021, faţă de  februarie 2020, pe marile grupe industriale scăderi au înregistrat: industria energetică (-27,5%) şi industria bunurilor de uz curent (-3,7%). Creşteri au înregistrat: industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+15,0%)şi industria bunurilor intermediare (+5,2%). Industria bunurilor de capital a rămas la acelaşi nivel.

Potrivit INS, cifra de afaceri din industrie în primele două luni din 2021, comparativ cu perioada primele două luni din 2020, a scăzut pe ansamblu cu 0,5% ca urmare a scăderii industriei prelucrătoare (-0,6%). Industria extractivă a crescut cu 2,1%.

În primele două luni din 2021, faţă de perioada corespunzătoare din 2020,pe marile grupe industriale scăderi ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în sectoarele: industria energetică (-27,1%)şi industria bunurilor de uz curent (-5,0%). Creşteri au înregistrat: industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+16,2%), industria bunurilor intermediare (+5,4%) şi industria bunurilor de capital (+0,7%).

 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.