Indicii de pe Wall Street au încheiat tranzacţiile de joi în scădere cu peste 2%, înregistrând cea mai slabă evoluţie din ultimele trei luni, după date dezamăgitoare privind vânzările cu amănuntul din SUA, care au scăzut peste aşteptări în noiembrie, ridicând temeri că majorările mari ale dobânzii cheie ale Rezervei Federale vor duce economia într-o recesiune, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele Dow Jones Industrial Average a scăzut cu 711 de puncte, sau cu 2,25%, înregistrând cea mai proastă evoluţie zilnică din octombrie, în condiţiile în care speranţele pentru o creştere la sfârşitul anului s-au diminuat.

S&P 500 a scăzut cu 2,48%. Indicele compozit Nasdaq a coborât cu 3%

Vânzările de acţiuni au fost pe o bază largă, doar 14 acţiuni din S&P 500 tranzacţionându-se pe un teritoriu pozitiv.

Acţiunile tehnologice cu capitalizare mare au scăzut, cu acţiunile Apple şi Alphabet în declin cu peste 4%, iar acţiunile Microsoft şi Amazon cu mai mult de 3%.

Acţiunile Netflix au coborât cu mai mult de 9% în urma unui articol al Digiday care spune că firma de streaming se oferă să returneze bani agenţilor de publicitate, după ce a ratat ţintele de vizionare.

Raportul dezamăgitor al vânzărilor cu amănuntul a sugerat că inflaţia afectează consumatorii. Vânzările cu amănuntul au scăzut cu 0,6% în noiembrie, potrivit Departamentului de Comerţ. Aceasta a fost o pierdere mai mare decât estimarea Dow Jones privind o scădere de 0,3%.

Vânzarea de acţiuni început miercuri, ca urmare a celei mai recente majorări a dobânzii cheie efectuată de Fed.

Banca centrală a mai spus că va continua creşterea ratelor dobânzilor până în 2023 şi a estimat că dobânda fondurilor federale va ajunge la un vârf de 5,1%.

Odată cu creşterea de jumătate de punct procentual de miercuri, intervalul vizat pentru dobânzi este în prezent de 4,25% până la 4,5%, cel mai mare din ultimii 15 ani.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.